VERY PERİ CAPPADOCIA AÇILDI

Ben aslında gezilerimi, keşfedilecek yerleri, güzel zamanları paylaşıp herkesin biraz yüzünü güldürmek istemiştim bloğumu açarken de bu amaçla açmıştım ama maalesef öyle bir ülkede yaşıyoruz ki her gün bir felaket olurken bunları yazamadım ve zavallı bloğum öylece bir kenarda kaldı. Hayatı iyisiyle kötüsüyle yazayım dedim bende her gün ne olduysa. Ve… VERY PERİ CAPPADOCIA günlüklerini yazmaya karar verdim.

Herkesin canı burnunda biraz keyiflensin diyorum. Kötü şeyleri konuşmayı da yazmayı da sevmiyorum. Bu sefer de herkes dert üstü murat üstü sanıp tüm negatif enerjilerini bana yöneltiyor, iyi bir şey yapayım derken birden kendimi hedef tahtasında buluyorum yani. Zor, ne diyim; herkesin düşündüğü kendine dönsün, böylece layığını bulsun:O) İlk yazım olduğu için kısa bir özet geçmem gereken çok konu var. Bakalım bir toparlamaya çalışayım. 4 sene önce en yakın erkek arkadaşımla evlenerek onun hayalini yapmak için Nevşehir’e taşındık. Sen misin bulutlara değen yerin dibine de çakılmalısın. Önce tüm dünyayı yerinden sarsan bir pandemi sonraysa evlendikten 2 ay sonra vefat eden babasının acısı ile bizim hayaller nadasa yattı. Üzerinden geçen 4 senenin sonunda bizim sevgili yerimiz nihayet tamamlanabildi. Bundan sonra bir oteli gördüğümde eskisi gibi bakamayacağım artık. Ne kadar detay ve emek varmış perdenin arkasında, işin içine girince anladım. Tabi yapıyı eşimin yapmış olmasının da etkisi var bunda. Banyonun meyilinden, sıcak suyun akmasına, kameraların yerinden, hoparlörlerin, resimlerin, yatakların, halı ve koltukların konumlarına. İçinde olmayınca insanın bu kadar dikkatini çekmiyordu. Tabi bir de benim ilgileneceğim yiyecek içecek kısmı var. Sadece oda kahvaltı yapalım dedik o bile inanılmaz meşakkatliymiş.

Bu kadar detaylı bir konu özet geçilemiyormuş yazı biraz uzayacak anlaşılan.

Very Peri Cappadocia’ nın pandemi öncesine dayanan bir hikayesi var dediğim gibi.
Yurt dışında otelcilik yüksek lisansını yapmasının ardından oteliclik sektöründe başarı merdivenlerini bir bir tırmanmaya başlayan ve en iyi zincir otellerde üst düzey yöneticilik yaptıktan sonra kendi yerini açma hayalinin peşine düşen eşim Engin Bulut, projenin sahibi. Yılın her ayı misafir ağırlayabileceği bir yer araştırmasının ardından önce rahmetli babası başta olmak üzere annesinin de desteğiyle araziyi almakla başladığı hayalini yapmak için ek kaynak arayışı ile çok zorlu bir biçimde devam ediyor. Uzun süredir arkadaş olduğu bendeniz Emel Akıllı ile evlenmesi de hikayeyi biraz daha renklendiriyor😁. Ertelediğimiz evliliğimizi gerçekleştirip 2 İstanbul’ lu Türkiye’ nin ortası ve Anadolu nun bu en turistik bölgesindeki yolculuğumuza başladık gelsin Nevşehir sayfası. İşe başlamak için zaten geçer dediğimiz pandemi bitmek bilmedi, benim gibi beyaz yakalıların tanıştığı uzaktan çalışma artık kabusa dönmeye başladı. Tüm dünyayı şaşırtan çok uzun bir pandemi döneminde beklemek ve her şeyin ertelendiği bu zamanı detayları kurgulayarak geçirmek belki de hem misafirler hem de bizim için projeyi daha da kusursuz hale getirmek için zaman tanısa da aynı zamanda bizi çok da yıprattı. Pandeminin nihayet son bulmasıyla yoğun bir inşaat döneminin sonunda hayal artık ete kemiğe büründü.
Ve…. Veri Peri Cappadocia açıldı. Hatta ilk misafirleirmizi bile ağırladık. (ama bu sonraki bir yazımın konusu olacak o kadar tatlı insanları ağırladık ki.)
Güvercinlik vadisine bakan harika manzaramız, sadelik ve konforun elele verdiği dekorasyonumuz, sabah balonlarla uyanıp, bendenizin hazırladığı muhteşem bir kahvaltıyla güne başlayabileceğiniz, akşamsa bölgenin en yüksek yerinde tüm manzaraya hakim bir yerde keyif sürebileceğiniz 8 odalı olarak başlanan ama pandeminin ve ülkenin durumunun ekonomiye kattığı muhteşem destekle ancak 7 odasının tamamlayabildiğimiz şirin bir yer Veri Peri.
Çift olmak birbirine destek olmaktır düsturu ile hayatına başlayan tesiste işleri işin profesyoneli eşim Engin Bulut’ a aitken, yiyecek içecek işleri ise bendeniz Emel Akıllı Bulut’ un ellerinde hayat buluyor. Zaten önceki yazılarımı okuyanlar var ise yeme konusuna ne kadar düşkün olduğumu anlamıştır. Beni tanıyanlar ise bunu yakından bilir. Benim hayalim de hep bir kahvaltı ve lezzetli atıştırmalıktan oluşan bir menüsü olan bir kafeydi zaten. Böylelikle benim hayal de eşimin hayalinde hayat buldu. Aynı zamanda bir aile işletmesi olacak yerimizde aile bireylerini de görmek mümkün. Asuman anne (eşimin annesi) muhteşem börekleri başta olmak üzere sıkıştığımız her alanda bize destek vermekten çekinmezken kardeşi Kübra sosyal medya tarafında, diğer kardeşi Kadir Can ise ağır işlerde ve güvenlik konusunda bize destek oluyor.
Kısacası volkanik küllerin rüzgarla şekillenerek adeta farklı bir dünyaya çevirdiği dünyanın bu en özel tatil bölgesinde aile sıcaklığında, rahat ve güzel bir tatil düşlüyorsanız Veri Peri Cappadocia’ yı sizlere gözü kapalı öneriyorum. Detayları internet sitesinden ulaşılabilir zaten. https://www.verypericappadocia.com/tr.